XIGAO Electricenergy Group Co, LTD.
Specializujte za opremu za električnu energiju za globalno tržište

Telefon:

Dom > Novosti > Sadržaj
Podstanica Primjena u elektro distribucijskom sistemu
XIGAO Electricenergy Group Co, LTD. | Updated: Jun 30, 2017

Podstanica je deo sistema za generisanje, prenos i distribuciju električne energije. Podstanice pretvaraju napon od visokog u niži, ili obratno, ili izvode neku od nekoliko drugih važnih funkcija. Između generacijske stanice i potrošača, električna energija može proticati kroz nekoliko podstanica na različitim nivoima napona. Podstanica može uključivati transformatore za promjenu nivoa napona između visokih napona prenosa i niže distribucione napetosti ili na međusobnom povezivanju dva različita prenaponska napona.

Podstanice mogu biti u vlasništvu i upravljati električnom opremom ili mogu biti u vlasništvu velikog industrijskog ili komercijalnog kupca.

图片8.jpg

Reč trafostanica dolazi od dana pre nego što je distributivni sistem postao mreža. Pošto su centralne generičke stanice postale veće, manja proizvodna postrojenja pretvorena su u distributivne stanice, dobivaju snabdevanje energijom iz većeg postrojenja umjesto da koriste sopstvene generatore. Prve trafostanice bile su priključene na samo jednu elektranu, gde su bili smešteni generatori, i bili su podružnice te elektrane.

Distribucija trafostanica

Podstanica za distribuciju u Scarboroughu, Ontario prerušena je kao kuća, kompletno sa prilazom, prednjim hodom i travnjacima i žbunjem u dvorištu. Na "ulaznim vratima" se jasno vidi upozorenje. U mnogim gradovima su uobičajene maske za trafostanice.

Podstanica za distribuciju prenosi snagu iz prenosnog sistema u distributivni sistem područja. Nije ekonomično direktno povezati potrošače električne energije sa glavnom prenosnom mrežom, osim ako ne koriste velike količine struje, pa distributivna stanica smanjuje napon do nivoa pogodnog za lokalnu distribuciju.

Ulaz za distributivnu podstanicu tipično je najmanje dvije linije prenosa ili prenosa. Ulazni napon može biti, na primjer, 115 kV, ili što je uobičajeno u području. Izlaz je veliki broj hranilaca. Distribucioni naponi su tipično srednji napon, između 2,4 kV i 33 kV, u zavisnosti od veličine pokrivene površine i prakse lokalnog uslužnog programa. Ulagači se pokreću duž ulica iznad glave (ili u podzemlju, u nekim slučajevima) i napajaju distributivne transformatore u ili blizu prostorija kupca.

Pored transformacionog napona, distributivne podstanice takođe izoluju greške u prenosnom ili distributivnom sistemu. Podstanice za distribuciju su tipično tačke regulacije napona, iako na dugačkim distributivnim krugovima može biti postavljena i oprema za regulaciju napona duž linije.

U centralnim područjima velikih gradova nalaze se komplikovane distributivne podstanice, sa visokonaponskim prekidačem i sistemima za prebacivanje i rezervaciju na niskonaponskoj strani. Tipičniji distributivni podstanici imaju prekidač, jedan transformator i minimalne objekte na niskonaponskoj strani.


Proizvod
Kontaktiraj nas

XIGAO Electricenergy Group Co, LTD.

Add .: Br. 6, Weibei Industrial Park,

Xi'an City, Shaanxi Pro., CN. 710600

Telefon: 0086 13319220197

Email: emma@zgxgdn.com

WhatsApp: 008613319220197

Skype: sunnysunny12271

Wechat: 13319220197

Web stranica: www.zgxgdn.com


View Our Events Calendar

2018

Redstarv

© 2017 | PRIVACY POLICY

Online Support

Telefon:

E-pošte:emma@zgxgdn.com

Get in Touch
Dom | O nama | Proizvod | Novosti | Izložba | Kontaktiraj nas | Upit | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica